Suunnitteletko unelmiesi muuttoa ulkomaille? Älä tule huijatuksi näillä 6 ovelalla vuokraushuijauksella!

Yksi vaikeimmista jutuista ulkomaille muuttaessa on asunnon löytäminen. Vuokra vie ison siivun budjetista ja on tosi hämmentävää miettiä, missä haluaa asua, paljonko se maksaa ja kenelle voi luottaa. Harmillisesti on huijareita, jotka käyttävät tilaisuutta hyväkseen, kun huomaavat, että olet uudessa maassa ja kiireellä etsimässä asuntoa. Kaikki vain saadakseen sinut höynäytetyksi ja viemään rahasi.

Olemme keränneet 6 yleisintä huijausta ulkomaille muuttaessa asuntoa etsiessä.

Älä pelkää, me autamme sinua! Olemme koonneet yhteen kuusi yleisintä huijausta, joita sinun tulee varoa, kun etsit asuntoa vieraassa maassa. Voit jopa löytää turvallisia, tarkistettuja vuokranantajia ja asuntoja yhteistyömme kautta joidenkin alan suurimpien nimien kanssa täällä.

"Maksa ensin, tee sopimus myöhemmin" -vuokranantaja

Täydellisessä maailmassa kaikki vuokranantajat olisivat rehellisiä, miellyttäviä ja helppoja käsitellä. Mutta valitettavasti elämme oikeassa maailmassa! On olemassa ovelia kettuja, jotka väittävät, että heillä on asunto, mutta sitten huomaatkin, että heillä ei ole. Muista aina, että älä maksa vuokraa tai takuumaksua ennen kuin olet tutustunut asuntoon perusteellisesti ja sinulla on avaimet kädessäsi.

Jos vuokranantaja on innokas täyttämään taskunsa ennen sopimuksen allekirjoittamista, sinun on syytä nostaa kulmakarvasi ylös. Ehkäpä hän kiirehtii kauppaa kuiskaten, että muut ovat jonottaneet samaa kiinteistöä, mutta hän pitää sinusta enemmän - mutta vain, jos maksat etukäteen.

"My-Kindergartner-Did-The-Paperwork"-vuokraus

Ovelat huijarit voivat olla yhtä luovia ja vakuuttavia kuin käytettyjen autojen myyjä provisiopalkalla. He saattavat jopa antaa sinulle kopion vuokrasopimuksesta voittaakseen luottamuksesi.

Ole tarkkana skannatessasi näitä asiakirjoja. Huono oikeinkirjoitus ja kielioppi paljastavat kaiken. Tarkkaile myös puuttuvia tai kuvitteellisia vuokraosoitteita ja henkilötietoja. Jos sopimus näyttää siltä, että se on laadittu lounastauolla, se todennäköisesti on.

Näkymätön vuokranantaja

Näkymätön vuokranantaja

Kuvittele nyt, että vuokraat asuntosi. Haluaisit varmasti tavata mahdollisen vuokralaisesi, eikö niin? Se on kaksisuuntainen tie.

Vuokranantajalla ei ehkä ole mahdollisuutta tavata sinua kasvotusten jos hän on eri maassa, mutta hänen pitäisi edes olla kiinnostunut videopuhelusta. Näin hän saa käsityksen siitä kuka olet ja antaa sinulle virtuaalisen esittelyn asunnosta.

Jos vuokranantaja on täynnä tekosyitä sille, miksi hän ei voi näyttää asuntoa tai jos hän ei vaikuta kiinnostuneelta videopuhelusta, sinun on syytä alkaa huolestua.

"Liian hyvä ollakseen totta" Hintalappu

Tunnet sanonnan: "Jos se kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta - se todennäköisesti onkin?" No, tämä vanha viisaus on totta, erityisesti meidän kontekstissamme. Jos silmäilemäsi asunto vaikuttaa super edulliselta, se voi olla merkki vilpillisestä pelistä.

Sen sijaan, että tanssit iloisesti ja suostut epäilyttävän edulliseen hintaan, pysähdy ja mieti. Vertaile samankaltaisten asuntojen hintoja samalla alueella saadaksesi käsityksen siitä, mitä sinun pitäisi maksaa.

“Ei kysyttyjä kysymyksiä” Vuokranantaja

Hyvä vuokranantaja arvostaa kiinteistöään eikä uskaltaisi vuokrata sitä vastuuttomalle, taloudellisesti epävakaalle tai epäluotettavalle henkilölle. Siksi sinun on syytä varautua esittämään tiettyjä asiakirjoja, jotka todistavat vuokrauksesi uskottavuuden, kuten seuraavat: • Henkilöllisyystodistus • Työ- tai opiskelutodistus • Tulotodistus Jos vuokranantaja ei seulo sinua, hälytyskellojen pitäisi alkaa soida - saatat olla tekemisissä huijarin kanssa. Muista kuitenkin, että liiallinen innokkuus asiakirjojesi hankkimiseksi voi olla myös naamioitu yritys varastaa henkilöllisyytesi. Jos olet epävarma, älä epäröi kysyä mihin he tarvitsevat asiakirjojasi ja miksi. Jos vastaus on välttelevä, ärsyyntynyt tai ei yksinkertaisesti täsmää, on aika poistua kohteliaasti.

"Pidä talletus" Vuokranantaja

Vakuus on summa, jonka vuokralainen maksaa vuokranantajalle vuokrasuhteen alussa ja joka palautetaan vuokrasuhteen päättyessä edellyttäen, että vuokralainen jättää kiinteistön hyvään kuntoon. Koska vakuuksia koskevat säännöt ja lait voivat vaihdella suuresti eri maissa. Varmista, että sopimuksessa on selkeästi määritelty, milloin saat vakuuden takaisin. Tutustu kiinteistöön vuokranantajan kanssa ja ota kuva kaikista olemassa olevista vaurioista. Näin tiedät, mitä asunnossa oli, kun muutit sinne ja mitä vahinkoja on mahdollisesti tapahtunut asumisesi aikana.

Käytä näitä vinkkejä pysyäksesi turvassa Pysy erossa näistä ovelista huijauksista ja pidä asuntosi metsästys turvallisena ja varmana. Jos haluat lisää turvallisuutta, mikset löytäisi uutta kotiasi Workwiden kautta? Tutustu vapaisiin, tarkistettuihin ja turvallisiin ulkomailla sijaitseviin asuntoihin täällä. Pysy valppaana ja onnea matkaan!

 

Lataa 03.07.2023
Jaa:
Saa työpaikka nopeasti
Henkilökohtainen neuvonta
Parhaat työnantajat

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suositeltavat työpaikat

Tutustu näihin maihin

Mainos