Madridissa eläminen ja työskentely

Tervetuloa uusimpaan artikkeliimme, jossa sukellamme suoraan Madridin, Espanjan sykkivän sydämen, kiehtovaan maailmaan! Tämä hieno kaupunki tarjoaa ihanan sekoituksen poreilevaa kulttuuria, vanhanaikaista charmia ja huippumoderneja uutuuksia - ei ihme, että se on unelmakohde expateille, jotka haluavat asua ja työskennellä Madridissa. Täällä voit nauttia maailmanluokan ruoasta, luovasta taidekentästä ja työ-koti-elämän tasapainosta, joka lyö useimmat, samalla kun sukellat syvälle aitoon espanjalaiseen elämäntyyliin. Lähde mukaan, kun tutkimme kaikkea upeaa, mitä Madridilla on tarjota, ja jaamme salaisuudet menestyksekkääseen elämään tässä taianomaisessa kaupungissa.

Madrid

Perustietoa Madridista 

Madrid on ollut Espanjan pääkaupunki vuodesta 1606 ja on tiheästi asuttu kaupunki, jossa on 3,2 miljoonaa asukasta. Yksi Madridissa asumisen iloista on miellyttävä ilmasto, sillä voit nauttia varhaiskesän lämmöstä ympäri vuoden!

Tiesitkö, että…? 

 • Madridissa käytettävä valuutta on euro. 
 • Madridin asukasluku on kasvanut noin 2 miljoonalla hengellä 1900-luvun jälkeen.
 • Real Madrid on jalkapallojoukkue, joka on voittanut La Ligan useammin kuin mikään muu joukkue maailmassa.
 • Madridissa päivän tärkein ateria on lounas, joka syödään klo 14 ja klo 16 välisenä aikana. 
 • Espanjankielinen ilmaus Mañana Mañana, joka tarkoittaa “huomenna, huomenna”, on tyypillinen ilmaus Espanjassa ja kuvastaa rentoa kulttuuria. 

Majoittuminen Madridissa 

Muuttaminen uuteen kaupunkiin voi useimpien mielestä olla hieman lannistavaa, mutta projektin ei tarvitse olla niin työläs kuin voisi luulla. Me autamme sinua yhdessä prosessin oleellisimmista osista – majapaikan löytämisessä Madridista. 

Ensinnäkin mikä on sinulle tärkeää? Vuokra, sijainti ja hyvät julkisen liikenteen yhteydet ovat yleensä listan kärjessä. Myös urheilu- ja treenimahdollisuuksien, yökerhojen, luonnon, ravintoloiden, kahviloiden sekä muiden harrastusten läheisyys on hyvä pitää mielessä. 

Madridin kaupunginosat

Madrid on valtava kaupunki, joka on jaettu 21 eri kaupunginosaan. Nämä on vielä jaettu 128 eri asuinalueeseen, joiden espanjankielinen nimi on barrios.

Kun etsit asuinpaikkaa Madridista, kannattaa lukea lisää eri alueista. Jotkut alueet soveltuvat paremmin perheille, toiset taas ovat ylellisempiä. Lisätietoja löydät alta eri kategorioista, jotka käsittelevät yöelämää, perheystävällisiä alueita, edullisia ja ylellisiä alueita sekä viihtyisiä alueita. 

Madridin yöelämäalue

Centro-kaupunginosa, joka on keskittynyt Puerta del Solin ja Huertasin asuinalueille, on suosittu turistien, opiskelijoiden ja nuoren väen keskuudessa lukuisten trendikkäiden baarien, ravintoloiden, kahviloiden ja yöelämän ansiosta.

Kosmopoliittisesta ympäristöstä voi nauttia Salamancan, Chamartínin sekä Chamberín kaupunginosissa. Jos etsit LGBTQ-ystävällistä yöelämää, Chuecan kaupunginosa tunnetaan LGBTQ-liikkeen eräänlaisena liittolaisena. 

Taiteellisempaa tunnelmaa hakevalle Las Letras tai La Latina on täydellinen valinta. Nämä ovat rentoja ja boheemeja asuinalueita, joissa on pitkiä kävelykatuja.

Las Letras, Madrid

Madridin perheystävälliset alueet

Madrid on kaupunki, joka tarjoaa aktiviteetteja kaikenikäisille ja viihdettä koko perheelle! Käy jossakin monista puistoista, museoista, monumenteista ja huvipuistoista tai vietä päivä kierrellen lukuisia kauppoja ostosreissulla. Los Jardines del Buen Retiro on huvipuisto Centron kaupunginosassa, jota et halua jättää väliin!

On täysin luonnollista haluta asua turvallisella alueella, jos sinulla on lapsia. Siksi voi olla hyvä idea valita jokin hiljaisemmista ja turvallisemmista alueista, kuten Salamanca, jossa on myös paljon nähtävyyksiä. Yksi suosituimmista on kuninkaallinen palatsi, Palacio Real.

Rakastetaanko perheessänne jalkapalloa? Tällöin Chamartínin alue on täydellinen paikka. Saat irtopisteitä lapsiltasi mainitsemalla, että tulette asumaan samassa kaupungissa, jossa Real Madridin kotistadion sijaitsee.

Hyvä koulupiiri Madridissa on Alcobendas. Täältä löytyy skandinavialainen koulu, jossa on tarjolla esikoulu, peruskoulu ja lukio. Lisäksi koulu tarjoaa myös iltapäivätoimintaa, kuten musiikkia, liikuntaa, tanssia, voimistelua ja keramiikkaa. 

Madridin edulliset alueet

Asunnot ovat Madridissa taloja halvempia, ja jos etsit halpaa vuokra-aluetta, Tetuán tarjoaa monia mukavia vaihtoehtoja. Mahtavien julkisten liikenneyhteyksien ansiosta pääset kaupungin keskustaan vain 20–30 minuutissa.  

Toinen alue, jolla vuokrahinnat ovat kohtuulliset, on La Elipa itä-Madridissa. Tämä asuinalue kuuluu San Blas-Canillejasin kaupunginosaan ja tarjoaa kaikki perustarpeet, kuten ruokakauppoja, ravintoloita, pyöräreittejä ja viheralueita.

Halvempia asuntoja voi löytää myös sellaisilta alueilta kuin Arganzuela, Latina, Puente de Vallecas, Moratalaz ja Usera (Madridin moottoritiestä etelään). 

Madridin ylelliset alueet

Etsitkö hyvämaineisia asuinalueita, ylellisiä ravintoloita ja designer-kauppoja sisältävää kaupunginosaa? Tällöin Salamanca on oikea valinta. Itse asiassa alueella on jopa kultaiseksi mailiksi kutsuttu katu, joka pursuaa luksuskauppoja.

Suosittuja asuinalueita Salamancassa ovat Goya, Lista ja Recoletos, jotka ovat ruudukkomaisen rakenteen ja kohtisuorien katujensa ansiosta ainutlaatuisia. Salamancassa asuvilla on helppo pääsy tunnettuihin pankkeihin ja yrityksiin. Paikalliset kuvailevat aluetta rauhalliseksi, turvalliseksi, siistiksi ja ylelliseksi. 

Madridin kodikkaat alueet

Jos etsit pieniä, kodikkaita katuja ja kauniita, vanhoja rakennuksia ja toreja, La Latina Centrossa on todennäköisesti sinun makuusi sopiva asuinalue. Kaupungin kuuluisin kirpputori, Rastro, on avoinna joka sunnuntai ja juhlapyhinä tarjoten mahdollisuuksia tehdä löytöjä ja kohdata ihmisiä.

Chamberí on hyvä valinta, jos etsit trendikästä, tapahtumarikasta boheemialuetta mutta pienempään hintaan. Chamberí on perinteinen 1800-luvun asuinalue Madridissa, jonne on viime aikoina tuotu runsaasti nykyaikaista arkkitehtuuria.

Asunnon löytäminen Madridista

Asuinpaikan löytäminen Madridissa ei ole aina ihan helppoa. Onneksi oikean kodin voi yrittää löytää uudesta kaupungista monella tavalla.

 1. Tutustu asuntosivuumme ja löydä satoja huoneita ja asuntoja
 2. Tee hakuja sellaisilla sivustoilla kuten Fotocasa, Tucasa tai Idealista.
 3. Liity erilaisiin Facebook-ryhmiin, kuten "Expats in Madrid", löytääksesi asuntoja tai saadaksesi yhteyden luotettaviin vuokranantajiin.
 4. Arvostettu ja usein myös menestyksekäs lähestymistapa on vierailla vuokranantajan luona henkilökohtaisesti, sillä he ovat usein avoimia ja vieraanvaraisia. 

Asuntojen hinnat Madridissa

Vuokrahinnat ovat Madridissa halvempia verrattuna muihin eurooppalaisiin pääkaupunkeihin, kuten Helsinkiin). Tämä koskee myös asuntojen hintoja, jotka ovat yleisesti ottaen 50 % halvempia. Kuten muissakin kaupungeissa, asuminen on sitä kalliimpaa, mitä lähempänä keskustaa asut. 

Asunnon vuokraaminen Madridista

Keskeisellä paikalla sijaitseva yksiö Centrossa, Aravacassa, Salamancassa tai Chamartínissa Madridissa maksaa noin 1 100 euroa kuussa, mikä on halvempaa kuin vastaava asunto Helsingissä. Viimeksi mainittu maksaa noin 1 450 euroa kuussa.

Jos etsit asuntoa Madridin keskustan ulkopuolelta, yksiön voi löytää noin 800 eurolla kuussa. Vastaavan asunnon hinta Helsingissä on 1 100 euroa.

Jos tarvitset enemmän tilaa, kolmio maksaa Madridissa noin 1 800 euroa kuussa kaupungin keskustasta ja 1 300 euroa kuussa keskustan ulkopuolella. 

Asunnon ostaminen Madridista

Jos sen sijaan harkitset asunnon ostamista Madridista, voi olla hyvä tiedostaa, että hinnat vaihtelevat riippuen siitä, missä päin kaupunkia asunto sijaitsee kunnon ja koon lisäksi. Yleisesti ottaen asuntojen hinnat Madridissa ovat lähes puolet pienemmät verrattuna Helsinkiin Suomessa.

Asunnot, jotka sijaitsevat vähemmän keskeisillä alueilla kaupungin moottoritien varrella, kuten Moratalaz ja Usera, ovat halvempia kuin keskusta-alueen asunnot. Hinta on noin 3 650 euroa per neliömetri.

Keskeisellä paikalla sijaitseva asunto Centron tai Chamartínin alueella maksaa noin 5 400 euroa per neliömetri.

Jos etsit Madridista ylellisyyttä ja lompakkosi on kunnossa, sopivia asuntoja on runsaasti. Ylellinen asunto Salamancassa voi maksaa jopa 8 miljoonaa euroa! 

madrid, Puerta de Alcala

Elämä Madridissa

Vapaa-ajan viettäminen 

Madrid on eloisa kaupunki, ja tarjolla on viihdyttäviä ja kiehtovia asioita heti ovesta ulos astuessasi, olipa kyse sitten taiteesta, urheilusta, ruoasta tai luonnosta. 

Taide ja kulttuuri

Jos arkkitehtuuri on sinun juttusi, Madridissa on monia ylväitä alueita, joista yksi esimerkki on kuninkaallinen palatsi Palacio Real, joka on myös maailman toisiksi suurin palatsi. Muita kauniita rakennuksia ovat oopperatalo ja Catedral de la Almudena, roomalaiskatolinen katedraali. 

Madridissa voit vierailla yli 60 museossa, kuten Reina Sofíassa, joka on kansallismuseo, jossa on näytillä teoksia kuuluisilta taiteilijoilta, kuten Pablo Picasso, Joan Miró, Salvador Dalí ja Juan Gris. Toinen museo on Thyssen-Bornemiszan kansallismuseo, jossa on yli 800 maalausta. Eräänä vaihtoehtona on myös Museo del Prado, joka on yksi maailman hienoimmista taidemuseoista.

Puistot ja luonto 

Jos tarvitset päivittäisen luontoannoksen, tässä pääkaupungissa on lukuisia hyvin hoidettuja viherpuistoja, joiden ansiosta kyseessä on yksi Euroopan vehreimmistä pääkaupungeista. Muutamia näistä kauniista puistoista ovat El Retiro – aiemmin Espanjan kuninkaallisten puistona tunnettu puisto, Casa de Campo, Juan Carlos ja Real Jardín Botanico. Real Jardín Botanicon kasvitieteellisessä puutarhassa on ruotsalaisen kasvitieteilijän Carl Von Linnén patsas.

Puistoissa voi kävellä tai hölkätä, käydä piknikillä, lukea kirjaa, nauttia auringosta, ruokkia oravia tai meloa lammissa.

Madrid, Retiro

Nähtävyydet

Madrid on pullollaan erilaisia nähtävyyksiä Palacio Realin kauniista linnasta historiallisiin aukioihin ja korkeisiin rakennuksiin. Suosittu turistikohde on Plaza Mayor, joka on 1600-luvulta peräisin oleva aukio. Toinen suosittu tori, joka tunnetaan myös Espanjan keskipisteenä, koska kaikki tiet saavat alkunsa sieltä, on Puerta del Sol. Tältä torilta löytyy kyltti, jossa etäisyydeksi on ilmoitettu “0 km”. 

Madridin vanhin rautatieasema, Atochan rautatieasema, on upea vierailemisen arvoinen rakennus. Se rakennettiin 1851, mutta Rafael Moneo suoritti rakennukselle uudistuksia 1900-luvun alussa. Yksi seikka, joka tekee tästä rakennuksesta erityisen, on sen odotusalue, joka on täynnä eksoottisia kasveja saaden alueen näyttämään viidakolta.  

Ruoka ja juoma

Madridissa ruoka- ja juomavaihtoehdot ovat käytännössä rajattomat, mutta yksi yleisimmistä ruokatyypeistä on tapas. Ravintola- ja baarivalikoima sisältää kaikkea pienemmistä naapurustopubeista aina ylellisiin maailmanluokan ravintoloihin.  

Asia, joka on syytä muistaa, on että useimmat ravintolat aukeavat tarjoilemaan illallista iltayhdeksältä, mikä voi olla seikka, johon monet ekspatriaatit eivät ole tottuneet. On myös hyvä ajatus tehdä varaus etukäteen, jotta saat varmasti pöydän. 

Kaksi Madridin kuuluisinta ravintolaa ovat Diver-XO, joka on saanut kolme Michelin-tähteä ja jota pyörittää tähtikokki David Muñoz, sekä Restaurante Etimo, jonka toiminnasta vastaa Begin Fraire.

Perinteistä espanjalaista ruokaa kaipaaville suosituksemme on Casa Lucio. Jos haluat nauttia ylellistä lihaa, Restaurante Zerín on oikea paikka. Herkullisia mereneläviä taas tarjoilee Ribera do Miño, ja jos haluat kokeilla Madridin parasta paellaa, La Barraca on sinulle sopiva paikka. 

Yöelämä ja viihde 

Espanjaan vahvasti yhdistettävä asia on flamenco, joka on eräänlainen musiikkia, laulua ja tanssia sisältävä taidemuoto. Jos haluat kokea tämän tanssin, voit käydä Corral de Moreriassa, jonne parhaat tanssijat tulevat esiintymään. Toinen flamenco-paikka on Casa Patas, jossa järjestetään esityksiä joka ilta. 

Toinen Espanjalle ominainen ja jokseenkin kiistelty aktiviteetti on härkätaistelu. Tätä toimintaa joko rakastetaan tai vihataan, mutta joka tapauksessa kyseessä on tärkeä osa espanjalaista kulttuuria. Jos haluat nähdä härkätaistelua, voit mennä Plaza de Toros de Las Ventasiin Madridissa. 

Jalkapalloa pidetään Madridissa pyhänä asiana, ja olet todennäköisesti kuullut kaupungin kolmesta joukkueesta - Real Madrid, Atlético de Madrid ja esikaupungin joukkue Rayo Vallecano. Real Madrid pitää hallussaan ennätystä joukkueena, joka on voittanut La Ligan useimmin. 

Madrid on myös mahtava ostoskaupunki. Tarjolla on kaikkea suurista ostoskeskuksista, kuten ABC-Serrano, El Jardín de Serrano sekä La Vaguada, aina pienempiin katutoreihin. 

Myös Madridin yöelämällä on paljon tarjottavaa. Parhaita viikonpäiviä lähteä radalle ovat yleensä torstai, perjantai sekä lauantai, mutta kannattaa muistaa, että baarit sulkeutuvat yhdeltä yöllä. Yökerhot ovat yleensä auki kolmeen tai jopa kuuteen saakka aamulla. 

Ystävien löytäminen Madridista

On täysin tavallista saada uusia ystäviä baareista tai kahviloista Madridissa, sillä paikalliset ovat hyvin sosiaalisia. Jos haluat tavata ihmisiä, toinen hyvä vaihtoehto on oleskella Malasañasissa, joka on opiskelijaystävällinen alue, josta löytyy paljon kahviloita ja leipomoita. Täällä kannattaa käydä myös Calle Fuencarralissa, joka on eloisa pääkatu, joka tarjoaa paljon ostosmahdollisuuksia. Toinen suosittu tapaamispaikka alueella on Manuela Malasañan aukio. 

Muita tapoja tavata uusia ihmisiä on esimerkiksi lähteä mukaan vapaaehtoistyöhön, mennä joogaan, tutustua naapureihin ja tehdä ostoksia paikallisesti. Myös esimerkiksi sellaiset sivustot kuten couchsurfing.com sekä meetup.com voivat auttaa löytämään samanhenkisiä ihmisiä. 

Löytääksesi muita ekspatriaatteja Madridista, voit:

Elinkustannukset Madridissa

Elinkustannukset ovat Madridissa noin 20 prosenttia pienemmät verrattuna Suomen hintoihin, varsinkin kun on kyse alkoholin, liikenteen ja asumisen hinnoista.

Sen sijaan, kun puhutaan internetin, puhelinlaskujen, huonekalujen ja sähkön hinnasta, ovat hinnat Suomessa hieman pienemmät kuin Espanjassa. Suurin hintaero näiden kahden maan välillä syntyy esikoulumaksujen kohdalla, joissa on huomattava ero. Lapsen käyminen esikoulussa Madridissa maksaa lähes 400 euroa enemmän kuussa verrattuna Suomeen.

Keskimääräinen palkka on Madridissa noin 1 500 euroa, mutta ekspatriaatti voi usein odottaa korkeampaa palkkaa.

Ruokakulut

Kun lähdet Madridissa syömään ulos ravintolaan, ruokaa on saatavilla kaikissa hintaluokissa. Lounas saattaa Madridissa maksaa noin 12–20 euroa, mikä on suurin piirtein yhtä paljon kuin Suomessa. Kolmen ruokalajin ateria on sen sijaan lähes 20 % halvempi Madridissa.

Jos teet mieluummin ruokaa kotona, voit käydä ostamassa ruokaostokset paikallisesta ruokakaupasta. Esimerkiksi Mercadona, Lidl ja Aldi tarjoavat hyvät hinnat.

Vapaa-ajan kulut 

Vaatteiden ostaminen voi Madridissa olla joko halpaa tai kallista riippuen siitä, missä teet ostoksia. Kaupungissa voit löytää vaatteita paikallisista kaupoista ja marketeista, sekä tunnetuilta liikkeiltä kuten Zara ja H&M. Tarjolla on myös luksusliikkeitä, jotka myyvät ranskalaisia, espanjalaisia ja italialaisia tuotemerkkejä. Vaatteet ja kengät ovat noin 20 % halvempia Madridissa Suomeen verrattuna.

Elokuvakäynti maksaa noin 10 euroa henkilöltä Madridissa. Netflix- tai HBO-tilaus maksaa Espanjassa noin 15 euroa kuussa.

Konserttilippujen hinnat vaihtelevat riippuen siitä, mikä artisti on kyseessä ja mikä areena. Odotettavissa oleva hinta konserttilipulle Madridissa vaihtelee 20 ja 200 euron välissä.

Julkinen liikenne

Valittavissa on useita tehokkaita vaihtoehtoja, kun haluat liikkua ympäri Madridia. Helpoin tapa on käyttää julkisia kulkuvälineitä.

Noin 80–100 euron kuukausihintaan voit matkustaa Madridin julkisilla metroilla ja linja-autoilla. Julkinen liikenne toimii hyvin ja on yleensä ajoissa. Jos haluat ostaa mieluummin yksittäisiä lippuja, kaupungista löytyy monia lippuautomaatteja. Voit myös ladata sovelluksen.

Madrid on myös mahtava kaupunki ajamisen kannalta, vaikka kyseessä onkin suuri pääkaupunki. Tiet ja kuljettajat ovat rauhallisia moniin muihin kaupunkeihin verrattuna, eikä rattiraivoa tai takapuskurissa hiillostajia juurikaan esiinny. Pysäköintipaikan löytäminen voi kuitenkin olla hankalaa, ja jos sinulla on muualle kuin Espanjaan rekisteröity auto, voi olla parasta pysäköidä parkkihalliin, jotta autoon ei murtauduta tai autoa ei varasteta.

Kielen opetteleminen

Madridissa paikalliset puhuvat pääasiassa espanjaa, mutta monissa hotelleissa ja ravintola-alalla useimmat osaavat puhua englantia.

Jos haluaisit oppia espanjaa Madridissa ollessasi, kaksi kaupungin viidestä yliopistosta (Universidad Complutense ja Universidad de Alcalá) tarjoaa espanjan kielen kursseja ulkomaalaisille. Tarjolla on myös yksityiskouluja, sovelluksia sekä materiaalia internetissä, jotka auttavat oppimaan uutta kieltä.

Yleisiä espanjankielisiä sanoja ja ilmauksia ovat:

 • Hyvää huomenta/hyvää päivää! - ¡Buenos días!
 • Hei! - ¡Hola!
 • Mitä kuuluu? - ¿Qué tal?
 • Näkemiin - Adios
 • Hauska tavata - Mucho gusto
 • Kiitos – Gracias

Madrid

Työskenteleminen Madridissa

Koska espanjalaisilla on usein rajallinen kielitaito, työmarkkinoilla on usein runsaasti töitä, joissa yritykset ovat avoimia muista maista tulevien työntekijöiden palkkaamiselle. Käsityöläisammatit ja yksityisyrittäjyys ovat Madridissa yleisiä, sillä kaupungissa on suhteellisen helppoa pyörittää omaa bisnestä. Myös IT-alan töistä on tullut hyvin houkuttelevia digitaalisen kehityksen myötä.

Ekspatriaattien yleisiä töitä Madridissa:

 • Matkailutuotanto
 • Hotelli- ja ravintolapalvelut
 • Kokit
 • Lääketieteelliset neuvonantajat
 • Myyjät, telemarkkinoijat
 • Kiinteistönvälittäjät
 • Tulkit
 • Asiakaspalvelu
 • Ohjelmoijat
 • Graafiset suunnittelijat

Rekisteröityminen ja muut hallinnolliset toimenpiteet

Kun asut ja teet töitä ulkomailla, sinulla on oltava verotunnus, jonka avulla olet oikeutettu tarvittaessa saamaan hoitoa julkisessa terveydenhuollossa. Aivan kuten monissa muissa maissa, perusterveydenhuolto on ilmaista veronmaksajille, jotka maksavat osansa Espanjan sosiaaliturvajärjestelmään. Madridissa veroprosentti vaihtelee 19 ja 45 välillä palkasta riippuen.

Jos haluat lisäturvaa, voit laajentaa palveluiden kattavuutta yksityisellä vakuutuksella. 

EU:n kansalaiselta ei vaadita viisumia, mutta tiettyjä asioita on huomioitava:

 • Tarvitset sosiaaliturvatunnuksen, jolla pääset käsiksi sosiaaliturvapalveluihin ja hoitoon.
 • NIE-tunnus on verotunnus, jonka kaikki veroja Espanjassa maksavat ulkomaalaiset tarvitsevat.
 • Rekisteröityminen väestörekisterikeskukseen.
 • Sairausvakuutus on voimassa, jos sinulla on mukanasi eurooppalainen sairausvakuutuskortti, joka oikeuttaa ilmaiseen kiireelliseen hoitoon. Voit tilata kortin ennen kuin lähdet kotimaastasi.
 • Pankkitili. Sinun on avattava pankkitili Espanjaan, kun olet asettunut maahan. Ota tapaamiseen mukaasi passi, NIE-tunnus, tiliote, jossa näkyy vanha osoitteesi, tosite osoitteesta Espanjassa sekä työsopimus tai opiskelijakortti.

Voit lukea lisää Espanjaan rekisteröitymisestä ja hallinnollisista toimenpiteistä täältä.

Madrid, Atocha

Tärkeimmät syyt Madridiin muuttamiselle

 1. Saat nauttia monista aurinkoisista päivistä välimerellisen ilmaston ansiosta!
 2. Madridissa tahti on rauhallinen ja stressitön - Mañana Mañana, kuten paikalliset sanovat!
 3. Asukkaat ovat sosiaalisia, avoimia ja ottavat sinut avosylin vastaan.
 4. Madridin yöelämä on vailla vertaansa!
 5. Englantia osaaville on tarjolla runsaasti työmahdollisuuksia.
 6. Ostosmahdollisuuksia on joka nurkan takana.
 7. Madridissa on maan parhaita tapas-ravintoloita.
 8. Kaupungin arkkitehtuuri on häikäisevää ja upeasta taiteesta on vaikea saada tarpeekseen.
 9. Kaupungissa on helppo liikkua hyvin toimivan julkisen liikennejärjestelmän ansiosta.
Lataa 12.06.2023
Jaa:
Saa työpaikka nopeasti
Henkilökohtainen neuvonta
Parhaat työnantajat

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suositeltavat työpaikat

Tutustu näihin maihin